Tastatura Mecanica Redragon Devarajas K556 RGB

Piața tastaturilor mecanice este în creștere de aproape un deceniu, cu un număr tot mai mare de produse și volumele de vânzări pe măsură. Marjele ridicate au declanșat diversificarea multor companii cunoscute de a include tastaturile mecanice în portofoliul lor de produse, precum și fondarea multor companii noi, fie ca companii fiice ale producătorilor consacrați, fie ca startup-uri complet noi. Majoritatea acestor noi companii nu au reușit să ajungă la o prezență globală, în principal din cauza lipsei de resurse și a capacităților de producție.

Cu toate acestea, producătorii consacrați au profitat de piața în creștere și s-au diversificat în afara granițelor regiunii lor. Una dintre aceste companii a fost Redragon, un producător chinez de periferice pentru jocuri pe PC. Deși marca a fost necunoscută în afara Asiei până de curând, Redragon există încă din 1996. De asemenea, sunt unul dintre cei mai mari producători de periferice gaming de pe planetă, cu peste de 1.000 de angajați.

În recenzia de astăzi, analizăm cu atenție una dintre cele mai populare tastaturi mecanice ale Redragon: Devarajas K556 RGB. Proiectat de companie pentru a fi o tastatură multifuncțională, K556 se mândrește cu performanțe de top, cu taste programabile, iluminare RGB și un preț de vânzare foarte competitiv. Cu numele său care se traduce aproximativ ca „zeu rege”, sperăm că produsul VA fi la înălțimea acestuia.

Ambalaj

Devarajas K556 RGB vine într-o cutie de carton relativ robustă, cu mâner de transport. Designul cutiei se bazează pe o redare colorată a tastaturii în sine. În interiorul cutiei, tastatura este protejată doar de o pungă din nailon, pereții cutiei fiind practic singurul strat de protecție pentru transport.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

În interiorul cutiei se află manualul de utilizare, un sticker, un keycap puller și un switch puller metalic. În teorie, se pot înlocui switchurile tastaturii fără a o demonta, fie pentru a combina diferite switchuri, fie pentru a înlocuir unul defect.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Tastatura Mecanica Redragon Devarajas K556 RGB

Designul de bază al Devarajas K556 este similar cu cel al multor tastaturi mecanice, cu excepția faptului că Redragon a adaugat câteva caracteristici pentru a o îmbunătăți estetic. Suprafata si lateralele sunt metalice, cu margini șanțuite și lustruite, și un cadru inferior din plastic. De asemenea, aceasta acționează ca un suport pentru întrerupătoarele mecanice, cu tastele „plutind” deasupra ei. Logo-ul Redragon poate fi văzută pe o placuță metalică chiar deasupra săgeților.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Compania a aderat pe deplin la aspectul ANSI cu 104 chei, singura abatere generală fiind înlocuirea tastei OS (cea de Windows) cu o tastă Fn care permite funcții suplimentare. Majoritatea sunt funcții multimedia simple, dar există și posibilitatea de înregistrare macro, care permite programarea instantanee a acestora.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB
Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB
Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Redragon folosește un font futurist pe taste pentru caracterele primare, cât și cele secundare imprimate pe marginea superioară. De asemenea, au vopsit și lateralele tastelor cu negru lucios, făcându-le parțial reflectante.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB
Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Partea inferioară este foarte simplă și plată.Există două plăcuțe antiderapante mari în partea de jos a tastaturii și două plăcuțe mai mici care înconjoară picioarele de reglare. Picioarele sunt prea mici având în vedere greutatea tastaturii și se vor plia cu ușurință dacă tastele sunt apăsate mai cu forță. În plus, atunci când picioarele tastaturii sunt deschise, plăcuțele antiderapante din față abia fac contact cu suprafața, ceea ce înseamnă că partea metalică frontală a tastaturii este cea care atinge de fapt biroul – ceea ce nu este sănătos pentru birourile din materiale mai moi, precum lemnul. În centru se afla un autocolant cu SN, modelul si date generale despre produs.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Sub tastele lui Devarajas K556 RGB, găsim switchuri Brown, rezistente la praf, fabricate de OUTEMU. OUTEMU este un producător chinez care copiază în mod eficient produsele Cherry, ceea ce înseamnă că switchurile maro OUTEMU sunt o copie aproape directă a switchurilor tactile MX Brown Cherry. OUTEMU folosește, de asemenea, plastic transparent pentru carcasa acestora, la fel ca cei de la Cherry cu variantele lor de switchuri RGB. Redragon copiază, de asemenea, suporții cross-type Cherry pentru tastele mai mari, chiar dacă majoritatea tastaturilor care vin cu switchrui OUTEMU rămân cu suporții clasici.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB
Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Iluminarea lui Devarajas K556 RGB este clară și bine aplicată. Culorile de bază sunt strălucitoare și clare, cu o lumină de fundal minimă care înconjoară tastele. De asemenea, tastele lucioase reflectă o parte din lumina LED creând un aspect vizual puțin mai plăcut. Asta doar când este văzut din unghiuri laterale și nu din punctul de vedere al utilizatorului.

Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Dacă îndepărtăm capacul tastaturii, rămânem cu un PCB verde și placa de suport metalică a acestuia. Lucrarea de asamblare este curată și putem vedea că Redragon a aplicat un lac transparent peste părțile vitale ale ansamblului, probabil pentru a spori rezistența lor la umiditate și acizi.

Procesor Tastatura Mecanică Redragon Devarajas K556 RGB

Inima tastaturii Devarajas K556 RGB este marcată de un eVision VS11K09A-1. Producătorul real al MCU este Sonix, iar MCU în sine este probabil SN32F248B. Acest MCU este foarte popular în rândul producătorilor asiatici. Dispune de un procesor ARM Cortex-M0 pe 48 de biți de 48 MHz, 8 KB de RAM și 64 KB de Flash ROM, care, în general, tind să fie suficiente pentru o tastatură de jocuri.

*Pentru a ne sustine munca, VA rugam sa folositi codul Z39NQS1I la efectuarea comenzii si veți avea o reducere de 1%, iar pe noi ne ajutati sa ne continuam pasiunea 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *